Straling

Steeds meer mensen ondervinden klachten, veroorzaakt door elektromagenetische golven.

Wat is straling?


Je kan straling indelen in 2 categorieën : elektromagnetische straling en kernkrachten. Bij huisbiologie is het enkel relevant om de elektromagnetische straling te bekijken. Ook die kunnen we opnieuw indelen in : ioniserende straling en niet-ioniserende straling. Bij de eerste denken we aan uv stralen, röntgenstralen en gammastralen. Het onderzoek is eenduidig; ioniserende straling veroorzaakt DNA schade. Het onderzoek over niet-ioniserende straling is echter veel minder eenduidig.

Als het effect van onze wifi, huishoudtoestellen, zendmasten zo'n ambiguïteit kent, waarom is het dan toch interessant om er metingen naar te doen?
Straling is overal


Onze wereld wordt meer dan ooit tevoren beheert door slimme toestellen en applicaties. We bezitten massaal smartphones, tablets en computers. Onze hele inspiratie wordt gedownload en onze indrukken en belevingen geupload. Al onze wensen worden gestreamd alsof de rest van de wereld 24/7 aanwezig is bij ons thuis. Intelligente ijskasten, lichten en luidsprekers zijn nu al realiteit.

Echter heeft deze evolutie ook een omgekeerd effect. Er is maar een beperkte ruimte voor al deze data. En zo wordt 1G uiteindelijk 5G. Dat betekent een grote normverschuiving van het aantal microwat per m². Helaas - voor een steeds grotere groep onder ons - betekent dit ook de hel op aarde.

Hof te Vitseroel
Hof te Vitseroel

Laat je slaap er niet onder lijden


Sommige mensen kunnen slapeloosheid ervaren door de aanwezigheid van elektromagnetische velden. Het verstoort de REM slaap en maakt de tijd die we in een diepe slaapfase doorbrengen korter. Bij een meting op EMF simuleren we een slaappatroon - welke gsm's zijn aan het opladen, welke toestellen zijn er in de kamer ingeplugd, waar slaap je - en op die manier brengen we in kaart hoeveel straling je 's nachts absorbeert.

Meting


Bij een meting op straling maken we een onderscheid per soort straling (EMF & specifieke radiogolven). We duiden de bronnen van de straling aan (binnen- & buitenshuis) en maken nadien een schema van je woning. Zo heb je in een handomdraai een volledig plan van hoe je woning scoort op straling en welke ruimtes het meest geschikt zijn om te slapen of je kinderen in te laten spelen en studeren.

Andere diensten

Meet je woning op diverse vervuilers

Fijn en ultrafijn stof

Fijn en ultrafijn stof per m³.

Lees meer

Schimmels & gisten

Sporen in de lucht.

Lees meer

Straling

Zendmasten - wifi - hoogspanning

Lees meer

Bacteriën

Coliformen in het water

Lees meer

Zware metalen

Lood - nikkel - cadmium

Lees meer

Chemicaliën

Plastic - desinfectiebijporducten

Lees meer

Contacteer ons

Stel gerust al je vragen. Ons advies is 100% gratis.


Bedankt voor jouw bericht!
Oops! Er is iets misgelopen. Probeer het later nog een keer.